Nya HTC One

Nya HTC One

Nya HTC One android är här! För den vanliga konsumenten känns det som om smartphone kriget smalnat av till två huvudsakliga kombattanter: Apple med sin iPhone och Samsung med sin Galaxy serie. Verkligheten är dock att det finns andra tungviktare med muskler som är redo för strid, bland annat den Taiwanesiska tillverkaren HTC. HTC har inte kunnat duplicera starka kommersiella framgångar som sina konkurrenter, trots att de producerat Android telefoner som generellt har mottagits väl.

Nu är HTC stansning igång igen med den tunna och eleganta HTC One som har nått den Svenska marknaden snart, ungefär samtidigt som nya Samsung Galaxy S4.

HTC One har en lång rad positiva egenskaper, till att börjar med har den ett stiligt designat metallhölje av högsta kvalitet. HTC One har även en fantastisk full HD skärm (468 ppi upplösning), robust Qualcomm quad-core processor och kraftfulla högtalare (med stöd av Beats Audio) som ger utmärkt ljud inte bara då du lyssnar på musik men även när du använder den som högtalartelefon.

HTC One har även en kamera som kan producera högkvalitativa bilder, även när du fotar i svagt ljus. Det “levande” Galleri visar inte bara stationära bilder utan även rörliga bilder. Det är en väldigt cool specialeffekt.

HTC One funkar även som en universell fjärrkontroll och kan leverera TV-rekommendationer för att titta enligt dina angivna önskemål.

I stället för en traditionell hemskärm layout med ikoner och appar har HTC använt ett nytt gränssnitt som kallas BlinkFeed. Detta resulterar i en levande och ständigt uppdaterad ström av anpassningsbara sociala uppdateringar från dina Facebook vänner och folk du följer på Twitter, liksom flöden från valfritt antal nyhetskällor. Dessa uppdateringar visas som bilder i kvadrater och rektanglar i olika storlekar och för tankarna till ett blädderblock. Tryck på en kvadrat eller rektangel för att läsa den underliggande innehåll, som enligt HTC kan komma från mer än 1400 innehållsleverantörer i ett dussin kategorier. Du kan dra ner för att uppdatera skärmen.

Tanken är att din HTC One startskärm ska vara originell, även om man kan misstänka att en del användare kommer att finna BlinkFeed lite överväldigande. Om så är fallet kan du välja med HTC:s alternativa Sense Android layout. Med tanke på Facebooks planer på att ta över telefonens skärm kommer du säkert snart också att kunna använda Facebook Home gränssnittet på HTC One, om du skulle finna det mer tilltalande.

Som jag antydde kan HTC One kamera producera förstklassig bildkvalité och har en mängd av smarta fotografiska tricks byggda kring vad HTC kallar Zoe. När Zoe är påslagen kan du till exempel inte bara fånga en stillbild, när du trycker på kamerans ikon kan du också ta några sekunder video. Genom en “always smile” retuscherings funktion inuti Zoe kan du dra en cirkel runt ansiktet tills du får en pose du kan leva med. Zoe kan även automatiskt skapa en liten tema sammanställning från några av dina bilder.

Själva kameran är byggd kring vad HTC påstår vara de största och mest ljuskänsliga pixlar du hittar på en smartphone – trotts att kameran i HTC One har färre pixlar ska den fångar mer än 300% mer ljus än andra kameror.

Även ljudet är imponerande och HTC har en rolig funktion med karaoke programvara med texter som tillhandahålls av LyricFind.

Batteriet är inte löstagbar, precis som på iPhone och Nokia Lumia

Sammanfattningsvis kan man säga att nya HTC One android är en vacker väl skulpterade enhet som hör hemma i segmentet av tunga smartphone utmanare.

Information om Nya HTC One av Svenska Appar Android.

Advertisements

One thought on “Nya HTC One

  1. Pingback: Vattentäta mobiler: Samsung Galaxy S4 Active vs. Sony Xperia Z | Svenska Appar Android

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s