Android Mobiler och Appar

Android Mobiler och Appar

Det kan vara svårt att tänka sig att vi har klarat oss utan Android mobiler och appar en gång i tiden. Android är det mest kraftfulla och mest använda mobil baserat operativsystem i världen. Dess stabilitet och hastighet har vunnit millioner användares hjärtan. Det är känt för sin unika design och signatur gröna robot, vilket även är dess logo. Android är ett resultat av miljoner investerats av Google. Man startade på en marknad där Symbian var härskare, men den lilla gröna robottens ankomst förändrade allt. På grund av sin popularitet finns det fler utvecklare för denna plattform i förhållande till andra. Därför utvecklad de flesta av de mest populära appar först för Android och sedan lanserar man versioner för andra plattformar. Angry Bird är ett exempel på Android appar som blivit så populär bland mobilanvändare idag att det även finns online versioner av Angry Birds att spela.

Kort historia om utvecklingen av Android

Låt os gå tillbaka i tiden!  Ingen på den tiden kunde förvänta sig att Google skulle hoppa på mobil plattforms utveckling, men de gjorde inte bara det utan tänjde även gränserna för mobil operativsystems utveckling! I början mötte Google några motgångar med Android, men dessa händelser fick dem aldrig att sluta.

Efter det kom det en tid när Googles operativsystem började erkänna av alla och så småningom blev det även en konkurrent till Symbian, som var det mest använda operativsystem på den tiden.

Tack vara en grupp av de skarpaste programmerare i världen och deras hårda arbete höjdes anseendet för denna plattform världen över. Inom ett år hade Android gjort historia, genom att kraftigt konkurera med Nokias Symbian. Efter denna extraordinära prestation upplevde Android ett stort nederlag på grund av ankomsten av Apples iPhone 4.

Apple introducerade några extraordinära funktioner på sin nya telefon, vilket blev en stor förlust för Google. Men ingenjörerna och programmerarana arbetade ännu mer för att göra sin plattform smidig och kraftfull. Google anställt flera ingenjörer, som utvecklade flera appar som spreds precis som Angry Birds, som senare även släpptes på andra plattformar!

Idag är Android kungen på den mobila marknaden. Men för att nå den här positionen har varit tvungen att möta många utmaningar.

Vad är en Smartphone?

Vad är en Smartphone idag? Innan Android var smartphones en telefon som kunde skicka e-post och låta sina användare komma åt webben. Den vanligaste och mest använda Smartphone var Blackberry Bold, som marknadsledande på denna tid. Efter ankomsten av Apples modeller 2007 förändrades associationerna till termen Smartphone. När någon hört denna term fick de nu en bild av en full pekskärms telefon i huvudet. Men så när tillslut Android blev populär förändrades mycket.

– Förut var Smartphones oftast tillverkde av Motorola, Blackberry eller Apple och de begränsade sina arbetsplattformar till bara dem. Men Android möjliggjorde även för små företag som t.ex. Micromax att lansera sin Smartphone på marknaden.

– Innan Android kunde endast någorlunda välbärgade människor ha en Smartphone. Men som ni känner till idag har Android välsignat oss med möjligheten att köpa Android mobiler till ett väldigt överkomligt pris!

– Innan Android kunde inte vem som helst bli en app utvecklare. Men nu kan du registrera dig på Google Play för $25 och ladda upp din app där, om någon går viral kan den göra dig till en miljonär!

– Innan android kunde du endast tjäna pengar på din app genom att sälja den. Men nu kan du tjäna miljoner på en gratis app eftersom Google låter sina utvecklare koppla sina AdSense konto till sina appar så att de kan tjäna pengar på CPC och CPM annonser.

Slutsats

Utan tvekan har Android operativsystem möjliggjort en utveckling som vi inte skulle kunna uppnå utan det. Nu är Android mobiler och appar kung på marknaden, på väg mot en ljus framtid men utan tvekan kommer man att möta fler konkurrenter.

Historien om Android mobiler och appar av Svenska Appar Android.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s