Pojknamn och Flicknamn

Pojknamn och Flicknamn

Ladda ner denna app med pojknamn och flicknamn:
app med pojknamn och flicknamn

Letar du efter ett bra barnnamn? Denna bebis namn appen hjälper dig att hitta den perfekta barn namn och namn betydelse.

De flesta av bebisnamn som vi använder i dag har en historisk betydelse i den form som den används idag eller i dess ursprungliga form. Namns betydelse har alltid varit ett sätt för människor med olika ursprung förmedla traditioner och kulturarv vidare till nästa generation.

Pojknamn har ofta sitt ursprung i starka historiska och religiösa figurer eller önskvärda personliga egenskaper för en man. Flicknamn har ofta samma egenskaper men eftersom de historiska kvinnorna sällan porträtterades som stark så är betydelse av namn ofta ord som beskriver skönhet eller visdom.

Namns ursprung kan ibland överraska dig, när du även får reda på gamla namn med betydelse, men det finns alltid en logisk historisk förklaring till hur de mest populära namn idag fortfarande är används och varför de har ändrat form. Inte allt för långt tillbaka i tiden ändrad många italienska namn eller svenska namn form efter den stora migrationen till Amerika på 1800-talet. Många slavar fördes också till det nya landet av kolonisatörer som berövade slavar av deras afrikanska namn, idag väljer många människor med afrikanskt ursprung namn med anknytning till deras historiska ursprung.

Det finns stora grupper som lever utanför det land där de, eller deras föräldrar är föddes, och vill ge sina barn ett namn som har sitt ursprung i hemlandet. Om du är av arabiskt härkomst och bor i Europa kanske du vill ge dina barn arabiska namn eller kanske muslimska namn. Om du är en nordbo som bor i Amerika kanske du vill ge dina barn fornnordiska namn.

Hitta namn till barn kan vara svårt och man känner sällan sig övertygad om att du har hittat rätt namn till ditt barn tills barnet är fött och du kan hålla i det för första gången.

I denna barn namn appen hittar du ovanliga namn och populära namn. Unika namn kan ibland vara en börda för barn i yngre åldrar men så småningom lär de sig att uppskatta det arv de fått.

Alla namn är indelade i barnnamn pojke och barnnamn flicka, du kan plocka dina favoritnamn och lägg dem i en separat fil för att välja mellan. Vi har listat flicknamn och pojknamn från hela världen och alla namn är indelade enligt länder eller kontinent, för att underlätta för användaren att hitta betydelse av namn relaterade till deras egna ursprung. Istället för att köpa en bebisnamn bok kan du använda denna bärbara barn namn lista för att hitta det perfekta barn namn med betydelse för ditt barn.

Även om du inte har ett barn kan det vara intressant för dig att veta mer om namns betydelse som används i din familj eller namns ursprung som används idag.

Ladda ner barnnamn och namn betydelse gratis nu och utforska denna barn namn lista med namn från hela världen, den mest kompletta och bästa barnnamn appen på marknaden idag.

Svenska Appar Android rekommenderar denna app: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.topappsonline.babynamesandmeanings

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s