Välja Android Telefon

Välja Android Telefon

Funderar du på att köpa ny Android telefon, det kan vara svårt att veta vilken Android telefon ska man välja? Nedan följer 10 enkla tips för dig som ska välja Android telefon men som inte har så bra koll på tekniken:

1. Välj en återförsäljare som erbjuder Android telefoner. Vissa återförsäljare säljer endast utvalda modeller knutna till abonnemang, detta kan tillslut påverka ditt beslut.

2. Bestäm mellan en multi-touch display, traditionell fysisk QWERTY tangentbord eller en hybrid. Detta kommer troligtvis att begränsa din sökning något.

3. Besluta om storleken och kvaliteten på skärmen. Fyra tum har blivit norm för multi touch skärmar på en smartphone, även om de kan går att få så stora som fem tum och så små som tre tum. Om du planerar att titta på HD video är 1280 x 720 (720p) perfekt. Om du går under detta kan bilden blir märkbart sämre. Undvik helt lägre upplösning än 320 x 480.

4. Att välja en telefon med den teknik du behöver är viktigt. Om du vill ta bilder av hög kvalitet är en Android med hög megapixel kamera perfekt. Fundera även på om du vill använda någon särskild kringutrustning där Bluetooth eller integrerade portar kan vara nödvändiga.

5. Tänk på minneskapaciteten. De som vill lagra musik, videor, bilder och andra filer på enheten kommer att kräva högre internt minne för lagring eller möjligheten att lägga till utbyggbart minne för lagring.

6. Tänk på CPU (eller processor) som telefonen använder. Detta är mycket viktigt eftersom en högre CPU frekvens ger dig möjlighet till mer multitasking och försäkrar snabbare global telefon aktivitet och drift. En Quad Core processor är den snabbaste tillgängliga för tillfället. Det är perfekt om du planerar att spela spel med bra grafik. Om du har en budget men ändå vill använda din telefon för spel, är en Dual Core smartphone också bra. Om du bara använder telefonen för det allra nödvändigaste, kommer din Android prestanda inte försämras av någon processor mindre än 1 GHz Single Core.

7. Välj en Android som stöder vad de flesta kallar “multitasking”. Detta avser förmågan att använda röst och data samtidigt. Detta är nödvändigt för att dra nytta av operativsystemet Android till full kapacitet.

8. Välj en Android telefon som uppfyller dina krav när det gäller vikt och storlek. Android telefoner finns i olika storlekar, allt från långa slank pekskärmar till mer kompakt design. Om du väljer en enhet med en större skärm kommer du säkerligen att behöva offra portabilitet och vice versa.

9. Jämför statistik för batteritid, samtalstiden och passningstid. För dem som använder sin Android i arbetet eller andra situationer där en lång batteritid är viktig, kommer detta att vara en viktig faktor när man jämför enheter.

10. Välja en enhet som är kapabel att hantera 4G tekniken, detta nödvändig för att dra nytta av 4G nätet som alla telebolag troligtvis ska byta till snart. Om du köper en enhet som endast hanterar 3G teknik kommer du inte att kunna dra nytta av de snabbare 4Gnätet.

* Butikanställda i din lokala butik kommer säkert att vara mer än glada att guida dig genom processen att jämföra Android telefoner.

* Du kan även söka efter Android smartphone recensioner på YouTube för att får en mer detaljerad visuell bild av den telefon du funderar på att att köpa.

Tips för dig som ska köpa ny Android telefon av Svenska Appar Android

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s