Nya Samsung Galaxy S4 Recension

Nya Samsung Galaxy S4 Recension

Samsung Galaxy S4 recension, här hittar du information om den mest hett förväntade smartphone någonsin från det koreanska märket. Med ett överflöd av avancerade funktioner, är den definitivt den mest kraftfulla och önskvärt telefon som Samsung har skapat till idag.

En av de mest imponerande egenskaper gällande telefonen är det faktum att storleken inte har ändrats från sin föregångare. Galaxy S4 har dimensionerna 136,6 x 69,8 x 7,9 mm, vilket innebär att det inte ger extra tyngd att arbeta med i din handflata.

Men trots detta faktum har skärmen på S4 blivit större, den har nu en jättestor 5 tums skärm med Full HD upplösning. Detta innebär att den har samma antal pixlar du skulle ha sett på en tv som kostar över 10 000 kr för fyra år sedan.

Låt oss inte låtsas att Samsung är en pionjär inom detta område, många funktioner i Galaxy S4, många egenskaper för telefonen finner du även hos andra ledande smartphones för tillfället. Både Sony Xperia Z och HTC One har skärmar som med samma upplösning, men ingen av dem har den häpnadsväckande kvalitet som Super AMOLED HD skärm ger.

Utöver det finns det även en mycket snabbare processor under skalet, gott om lagringsutrymme för media tack vare en utbyggbart minnes kortplats, funkar för 4G, Bluetooth 4.0, NFC och i stort sett alla andra anslutning som du kan tänkas behöva.

Samsung har även försökt komplettera med en mängd övriga uppgraderingar, vilket ger en mer kraftfull kamera, bättre sätt att kommunicera med dina vänner och konsumerar media, och intressant nog även en rejäl satsning på dedikerade appar.

Samsung Galaxy S4 pris, den kostar ungefär lika mycket som HTC One, vilket är ett bra pris för denna android telefon med tanke på funktion och design.

Nya Samsung Galaxy S4

Innan vi dissekera alla funktioner i telefonen har att erbjuda, låt oss titta på designen. Som vi nämnde det är imponerande i sin form, med 8mm tjocklek och vikt på 130g lyckas de fortfarande behålla kvalitetskänslan och det känns inte som om du bara håller i en tunn plastbit.

Det är förmodligen den största komplimangen vi kan ge Samsung Galaxy S4, föregångaren kändes lite billigt i handen men nya S4 har fått en mycket mer solid kroppsbyggnad och bättre konstruktion för att starta.

Matt metall skal gör comeback i denna modell, vilket även detta ger en bättre premiumkänsla. Det ger telefonen ett styvare chassi, vilket kunde vara ett annat problem med Galaxy S3 ibland.

Det betyder dock inte att telefonen är helt ombyggd från S3, de är väldigt lika till utseendet. Den polykarbonat chassit skiljer dem åt, men batteriluckan som döljer ett löstagbart batteri och microSD kortplats är den samma.

Det är dock inte så imponerande att batteriet skulle kunna tappas ur telefonen, få människor bär runt på ett reservbatteri idag så den funktionen känns överflödig.

Konkurrenter som t.ex. Sony Xperia Z har ett mer raffinerad och kompakt chassi och inget löstagbart batteri. Den använder sig stället av en lucka för minneskortet. Denna integrerade natur skulle skapa lite mer premium känsla till telefonen.

Men det är bara en liten detalj att gnälla på, locket känns tunn men det är bättre än det var på S2 och S3 och båda modellerna sålde som smör.

I handen känns Samsung Galaxy S4 mycket bättre än tidigare Samsung telefoner. Skärmens spridning mot sidorna av telefonen innebär en mycket smalare ram och effekten är verkligen imponerande.

Den kan likna S3 på avstånd men när du tittar närmare på Samsung Galaxy S4 kommer du att se skillnader och uppskatta den nya modellen.

Den känns lite som en LG Optimus G, när man först tog upp den slogs man av hur lika det kändes i termer av robusthet och likheten med polykarbonat konstruktionen i LG Optimus G Pro.Det är ingen kritik eftersom denna modell var mycket välkonstruerad med en liknande rundad känsla.

Knappfunktionerna har knappt förändrats från tidigare modeller, strömbrytaren har förskjutits något på höger sida och är nu mycket lättare att träffa. Samsung har tydligt tagit lärdom från Galaxy Note 2, som har en riktigt bra positionerat start/lås knapp.

Volymknappen är mindre lätt att träffa och kunde varit lägre, men indikationerna på båda dessa knappar är tillfredsställande, och du kommer alltid att veta när du trycker på dem.

Den plast som används på hemknappen har uppgraderats också och du får en mer solid känsla under tummen när du trycker för att komma tillbaka till huvuddelen av startsidan. De två knapparna som flankerar mittelknappen ger dig tillgång till menyer eller ta dig tillbaka därifrån du kom, båda är lätt dolda och lyser upp fint med en jämnt sken när de aktiveras.

Det finns massor av sensorer på framsidan av telefonen ovanför skärmen, inklusive kameror för att spåra dina ögon, en 2MP kamera för HD videosamtal och en rörelsesensor för att veta var telefonen är i förhållande till örat. På den vita enheten ser deras närvaro ganska ful ut vid sidan av den generösa hörsnäckan, men på de mörkare modellerna är detta ett mindre problem.

Den andra anmärkningsvärda tillägg till utformningen av Galaxy S4 är den infraröda enheten på toppen av telefonen. Den gör att du kan styra din TV, satellit-box, DVD spelare, förstärkare och även luftkonditioneringen. Detta är inte en ny funktion, men den fungerar bra i praktiken trots att den inte är så kraftfull.

Det finns inte så mycket mer att säga om utformningen av telefonen, eftersom det inte är så stora förändringar. Det är orättvist att skälla ut ett varumärke för att inte se över utformningen varje år men med One X och One har HTC visat att det är möjligt att erbjuda en ny design varje gång och ändå behålla hög kvalitet samt funktionalitet.

Med likheten till Samsung Galaxy S3 kan man inte låta bli att känna att Samsung har gjort lite som Apple och släppt en modell mer i linje med Samsung Galaxy S3S. Ge kunder en mindre uppdatering av en utmärkt telefon för att hålla dem nöjda med att alltid ha en premie telefon att uppgradera till.

Vi rekommenderar all att ta telefonen i handen innan de skapar sig en åsikt om nya Samsung modellen. Även om den inte har fått den bästa designen på marknaden när det kommer till material val är det är ett stort steg framåt jämfört med Galaxy S3. Detta är en greppvänlig och lätt att hålla telefonen med en imponerande skärm som tar upp större delen av framsidan.

Man kan konstatera att S4 inte är lika snygg som några av konkurrenterna men den har så mycket mer att erbjuda. För många människor är dock telefons utseende lika viktigt som hur mycket RAM minne den har och hur snabbt processorn är.

Nya Samsung Galaxy S4 recension av Svenska Appar Android

Advertisements

One thought on “Nya Samsung Galaxy S4 Recension

  1. Pingback: Vattentäta mobiler: Samsung Galaxy S4 Active vs. Sony Xperia Z | Svenska Appar Android

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s