Surfplatta Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Surfplatta Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Surfplatta Samsung Galaxy Tab 2 7.0, en liten och smidig Android surfplatta till ett mycket överkomligt pris!

Om du letar efter en surfplatta som är mindre, lättare och mer portabel än iPad är detta goda nyheter. 7-tums surfplatta kategori har exploderat i år och vi har redan sett några utmärkta nyheter som Samsung Galaxy Tab 7.7, Samsung Galaxy Tab 8.9, Motorola Xoom 2 Media Edition och det ryktas även om en iPad Mini. Nu är det dags att titta närmare på Samsung Galaxy Tab 2 7.0.

Samsung har varit en av de ledande tillverkarna av Android surfplattor sedan den framgångsrika Samsung Galaxy Tab 10.1, och hela sortimentet är nu uppdateras med Tab 2. Men trots sin framgång har Galaxy Tab försäljningen inte kunnat hota iPad.

Men Samsung försöker igen, med ett väldigt konkurrenskraftigt pris på en 7-tums Android 4.0 Ice Cream Sandwich surfplatta, kommer Samsung att göra ett nytt försök att hota iPad och öka försäljningen.

Med nya Tab 2 kommer Samsung att stå stark i den internationella konkurransen med surflattor i samma prisklass.

Denna surfplatta har varit på gång länge, Samsung Galaxy Tab 2 7.0 presenterades först för tekniska medierna på Samsung på Worldwide Conference i februari.

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 pris, 8GB versionen finns nu i butik och du kan köpa denna surfplatta till mycket förmånligt pris (ca 1,650 kr) och 16GB modellen är endast något dyrare.

android surfplatta samsung

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 Funktioner och Design

Låt oss titta på Samsung Galaxy Tab 2 7.0 funktioner och design, vad har denna modell att erbjuda? Trots att Samsung skapat ett extremt starkt mobilvarumärke i Galaxy, har de ännu inte ett enat utseende, känsla och design på sitt smartphone och surfplatta sortiment.

Samsung Galaxy Tab 8.9 har till exempel en härlig borstad metallfinish, medan Samsung Galaxy Tab 2 7.0 liknar Samsung Galaxy S3 med ett plastskal som gränsar till en billig känsla.

På framsidan liknar de böjda kanterna föregångaren och Samsung logotypen lyser från botten, vilket otvetydigt liknar Galaxy , men har konstruktörerna tänkt att användaren bara ska använda surfplattan i stående läge. Detta står i kontrast till Samsung Galaxy 10.1, som är mer inriktad på användning i liggande läge.

Samsung Galaxy Tab 2 7 tums är silver färgad och snygg från baksidan, vilket är en egenskap som den delar med sina Tab bröder. Det finns bara tre knapparna längst upp till höger för wake,  sleep, power och volym upp och ner.

Den väger 344g med måtten 193.7×122.4×10.5mm och känns lätt i handen. Om vi ska sätta det i perspektivet så är det lite mer än halva vikten av en nya iPad.

Den mindre storleken gör den lätt att läsa med endast en hand, vilket är bra för pendlare, säkrert kommer även mödrar som vill läsa medan de håller ett litet barn att uppskattar storleken.

I Samsung Galaxy Tab 2 7.0 sitter en TI OMAP 4430 dual-core processor som levererar 1GHz. Det bör finnas tillräckligt med fart för att driva denna 7-tums surfplatta genom de flesta arbetsuppgifterna.

Samsung Galaxy Tab 2 finns i 8GB, 16GB och 32GB, vilket ger många alternativ för budgeten. Du kan utöka det inbyggda minnet genom att lägga till ett microSD kort upp till 64 GB, så den billigare 8GB versionen kan du bygga på efter behov.

Surfplattans 7-tums skärm är på 1024 x 600 pixlar och imponerar inte. Själva panelen är matt, livlöst och tråkigt, vilket inte kommer att imponera på filmälskare. Även om du justerar ljusstyrkan till max kommer det bara att dräneras batteriet snabbare utan att ge dina ögon en bättre upplevelse.

Att släpa omkring på en stor 10 tums iPad kan vara lite jobbigt.  Samsung Galaxy Tab 2 känns mer hemma bland smartphones, du kan njuta av appar, böcker, spel och TV i ett mindre format.

Beklagligtvis är inte pekskärmens känslighet den bästa, det kan vara svårt att peka på små delar av webbläsaren som till exempel länkar och stäng sida tangenten.

Det finns även kamera på Samsung Galaxy Tab 2 7.0, en på baksidan för fotografering och en på framsidan för videochatt med vänner. Låt oss bara säga att fotografering inte är denna surfplattas starka sida, med endast 3mp på baksidan och VGA kvalitet på framsidan.

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 kan filma 720p video på 30fps, vilket innebär att du kan filma en liten snutt på semester eller när du är ute på stan. Detta kan sen redigeras på den medföljande appen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s