Samsung Galaxy Tab 2 10.1 recension

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 recension, är den en värdig efterföljare till den populära Galaxy Tab 10.1? En Android surfplatta som lyckats utmana iPad på nästan alla plan, och det är ett par ganska stora skor att fylla!

Image

Den Samsung surfplatta presenterades av flöretaget i februari på MWC 2012, Galaxy Tab 2 10.1 lanserades tillsammans med Galaxy Note 10.1 som på många vis liknande modellen. Dock har den ett något mer premium utseende och en S-Pen stylus, något som tidigare inte erbjöds.

Men till skillnad från sin storsäljande föregångare, är Galaxy Tab 2 10.1 endast tillgänglig med 16 GB internt lagringsutrymme och endast Wi-Fi. Det är en mycket prisvärd surfplatta och du har nu möjlighet att köpa den för under 2 500 kr i butiken.

Galaxy Tab 2 10.1 3G modell har större lagringskapacitet vilket innebär att den blir en lika stark utmanare till den nya iPad som originalet var till iPad 2, denna modell kostar ca 1 000 kr mer.

Hur står sig den vanliga versionen av Tab 2 10.1 då? Den får gnugga axlar med konkurrenter som Toshiba AT200, iPad 2, Asus Transformer Pad 300 och Acer Iconia Tab A200.

Om du tar en titt på Galaxy Tab 2 10.1 kommer direkt märka att det har skett en dramatisk uppdatering från den ursprungliga Galaxy Tab. Samsung ser ut att vilja hitta sin egen stil och avskilja sina modeller från Apples ikoniska iPad, något som har skapat problem för det sydkoreanska företaget tidigare då Galaxy Tab 10.1 togs bort från hyllorna i vissa länder.

Resultatet: en två-tonad svart och grå surfplatta med vad som bara kan beskrivas som öron, två högtalare på vardera sidan om en 1280 x 800 LCD-display.

Den stora svarta ramen runt skärmen ökas på ytterligare av ett extra grå plastchassi som sträcker sig till framsidan från ryggen, ger en något onödiga grov känsla och kan anses vara en designmiss, något som andra surfplattor som den unikt formade Sony Tablet S lyckats undvika.

Galaxy Tab 2 10.1 är inte stor, med dess 9.7mm djupa kroppen är det faktiskt en nyans smalare än Transformer Pad 300 och Iconia Tab A200, även om det känns fylligare än iPad 2 (8.8mm) och super-slimma AT200, vilket endast är 7.7mm djup.

Den oansenliga ljusare grå plasten på baksidan av Tab 2 10.1 lämnar lite mer att önska av stil avdelningen på Samsung, det ger en billig känsla. Men surfplattan känns stark och välbyggd, utan flex känsla i chassi eller skärm.

Tack vare plastchassit har Samsung lyckats hålla vikten på Galaxy Tab 2 10.1 på en rimlig nivå med signa 587g, vilket gör det lättare än rivalerna Acer, iPad och Asus. Men återigen så stjäl den lilla Toshiba första platsen med sin vikt på 558g.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s