Funkar Android Appar Offline

funkar android appar offline

Funkar android appar offline; funkar appar utomlands eller vid andra tillfällen när jag inte kan eller vill vara uppkopplad via mobilen eller surplattan? Många undrar om appar funkar när de inte har tillgång till internet; det finns appar som hämtar information vi webbläsaren och behöver tillgång till nätet medan andra funkar helt utan att du behöver internetuppkoppling.

För att förklara vilka appar som behöver tillgång till nätet, och vilka appar som inte behöver tillgång till nätet, måste vi börja med att förklara skillnaden mellan Web appar och Nativ appar.

Web Appar

En Web Appar körs i webbläsaren. Rent tekniskt är detta en webbsida, men i praktiken ser det ut som och fungerar som en app i din android. Den är utformad för att tillåta dig att åstadkomma något med sin android telefon eller surplatta via en hemsida. I dag kan Web appar hämta och lagra information från webben, så att du till viss del även kan använda dem offline, men tidvis måste du ändå ha internettuppkopling för att kunna utnyttja alla funktioner och använda appen till fullo.

Web apps slutar helt att köras när webbläsaren stängs.

Web Appar för- och nackdelar:

+ Appen kan underhållas och uppdateras av utvecklaren utan att du behöver ladda ner appen på nytt för att ta del av uppdateringar. Då web appar hämtar information från nätet upptar den mindre utrymme på din android telefon, lagringsutrymme kan vara ett problem då du ska ladda ner en app.

– Web appar kan vara lite långsamma och funkar endast till en viss utsträckning offline. Web apps inkluderar alltid element från webbläsaren, t.ex. adressfältet och andra verktyg som funkar mindre bra i din android. Vissa användarinteraktioner, t.ex. att svepa en sida att flytta eller ändra innehåll, kan också vara mer flytande och konsekvent i en Native app.

Native appar

Native appar byggs med en blandning av funktioner i androids operativsystem och specifika tekniker. Appen lagaras helt på din android mobil och behöver vanligtvis inte någon form av uppkopling. Men specifika funktioner i appen kan kräva att någon form av data hämtas och detta gör då appen till en mix av Web och Nativ app.

Native apps kan köras kontinuerligt utan att behöva uppkoppling till nätet, även när de inte är aktiva.

Native appar för- och nackdelar:

+ Native appar kan leverera en mer flytande upplevelse, bättre användarupplevelse och potential att köras snabbare än Web appar. Detta gäller speciellt för grafikintensiva program som spel. Funkar även bättre tillsammans med andra funktioner som USB, Bluetooth och GPS i din android.

– Du måste ladda ner nya versioner av Native appar för att kunna ta del av uppdateringar, har du en gammal version kan du missa nya funktioner eller förbättringar som utvecklaren har utfört. Native appar kan ta stort lagringsutrymme på din android telefon.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s