Nya LG G2 Recension

Image

Nya LG G2 Recension

LG G2 operativsystem: Android OS, v4.2.2 (Jelly Bean)

LG G2 kamera specifikationer:

•  13MP 1/3-inch CMOS sensor

•  F2.4 lins

•  Optisk bildstabilisering

•  1080p/60fps video

LG G2 är en top mobile som är LG:s svar på Samsung Galaxy S4 och HTC One. Det är en massiv, men ändå inte helt otymplig, smartphone fullmatat med funktioner som skulle få de mest kräsna tekniknördar att dregla.

Hittills har LG inte nått upp till den nivå där Samsung och HTC befinner sig i fråga om popularitet och antal användare. Och mellan de två senare, har Samsung verkligen dominerar marknaden.

Med G2 verkar det som LG tog en hel del lärdom från sin koreanska konkurrent och byggde det som många kallade en Galaxy S4 klon. Den är stor, gjord av massor av plast, formade på liknande sätt och är fullpackad med fler funktioner än en enda person kan hantera.

Under sin New York presentation, var publiken lite förbryllad över vad LG valt att lyfta fram som G2:s viktigaste funktioner. Den första och mest uppenbara är placeringen av strömknappen och volym kontroll reglage.

LG ansträngde sig verkligen för att förklara hur det var att lyssna på kunderna och observera deras användningsmönster. På något sätt ledde det hela till en besvärlig placering av knapparna, tillsammans med några andra saker på telefonen.

LG G2 test

Låt oss direkt titta på vad som driver LG G2 och får den att lysa, du kommer först märker en 5,2 – tums 1920 x 1080 skärm, vilket ger oss en 424 PPI täthet. Chippet inuti är en Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800, med en 2,26 GHz quad – core Krait 400. I termer av processorkraft, verkar det inte som om G2 på någon vi saknar krut.

Mobilen levereras i 16GB och 32GB varianter, med 2 GB RAM. Anslutningar inkluderar Wi-Fi, Bluetooth, NFC, IR-port och 4G LTE.

Kameran på baksidan är på 13mp med en liten LED blixt. Liksom andra hög klassiga Android smartphones, har den några ess i ärmen, i form av funktioner som förbättrar och förenklar användande.

LG har också jobbat på batteriet i denna mobile, som är ett 3,000mAh Li-Po (Lithium Polymer) batteri. Den är utformad på ett sådant sätt att det tar upp så mycket plats som det kan i telefonen.

För att göra detta mer begripligt, böjda ryggar på mobiler tenderar att skapa oanvänt utrymme för platta batterier. Om du tillåter batteriet att dra nytta av krökningen i mobilen, kan du faktiskt få ett något större batteri.

Trots en 5,2 – tums LG G2 skärm, är denna mobil mycket hanterbart. Det krävs en viss räckvidd för att föra tummen diagonalt över skärmen, men det är inte ett så stor problem att det blir besvärligt.

För det otränade ögat kan det vara ganska svårt att se skillnad, åtminstone på ytan, mellan G2 och Samsung Galaxy S4. Man kan hävda att det inte finns så mycket man kan göra med den moderna formfaktorn av mobiler, men HTC och Motorola har ändå mycket distinkta mönster som siljer dem från andra tillverkare.

Kanterna på mobilen är rena, fria från volymkontroller och strömbrytare. Den nedre kanten av telefonen har en 3,5 mm headset-uttag, mikro – USB-port och en högtalare och mikrofon.

G2:s baksida är där de mest använda knapparna sitter på denna telefon. LG beslutat att placera volymknapparna och strömknappen precis under kameramodulen.

LG hävdar att volym och ström-knappen placerades på ryggen eftersom det är där ditt finger naturlig vilar när du pratar i telefon, som i allmänhet visat sig vara sant.

Men det kan uppstå en besvärlig känsla när du ska trycka på knapparna, för att få tillräckligt tryck på knapparna, måste du hålla G2 lite tafatt och se till att du får till rätt hävstångseffekt.

Men den Sydkoreanska tillverkaren har gjort en enorm insats för att mildra detta, med commando som dubbla knackar på skärmen för att öppna den (vilket tar bort behovet av att trycka på strömbrytaren) och de flesta appar har en volymkontroll på skärmen att leka med.

Med tiden märkte vi att man vänjer sig vid placeringen av knapparna, tills man byter telefon och trycker på kameraknappen för att slå på telefonen.

Bortsett från LG G2 ström- och volymknappar samt kameramodulen, är baksidan tryckt med operatörslogotyper och LG:s varumärke. Men annars finns det inte mycket mer som händer på den sidan.

På framsidan hittar du inte några fysiska knappar alls. Tillbaka, hem-och menyknappar är alla funktionsknappar på skärmen.

Sammantaget är utformningen av LG G2 trevligt, med undantag för placeringen av ström-och volymknapparna. Och även om vi inte är särskilt förtjust i en mobil helt i plast, så är det inte så illa i det här fallet.

LG G2 omdöme:

“En fantastisk telefon med bra batteritid som bara dras ner något av användargränssnittet.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s